Υποψήφιοι μέλη του ΙΣΘ στις ΕυρωεκλογέςΠαράταξη: Νέα Δημοκρατία


Επώνυμο: Εξαδάκτυλος

Όνομα: Αθανάσιος

Παράταξη: Νέα Δημοκρατία

Ειδικότητα: Πλαστικός Χειρουργός

Σύντομο βιογραφικό

·         Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.

·         Γιος του Ανδρέα Εξαδάκτυλου και της Παναγιώτας Μουμτζή.

·         Αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (1981).

·         Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1987).

·         Πλαστικός Χειρουργός ειδικευμένος στην Αγγλία (1991-1996).

·         Διδάκτωρ του ΑΠΘ (2000).

·         Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 1996.

·         Έχει έντονη επιστημονική δραστηριότητα, μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών.

·         Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας, Πρόεδρος του 11ου Συνέδριου Πλαστικής & Επανορθωτικής .

·         Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (2011-2013, 2014-2018)

·         Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (από το 2019 – )

·         Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ & της ΟΝΝΕΔ από το 1981

·         Μέλος της ΝΔ

·         Υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2015)

·         Μέλος της επιτροπής Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έναντι Κορονοϊού από το 2020

·         Εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις CPME, UEMS, CEOM

·         Ξένες γλώσσες αγγλικά, γαλλικά

·         Παντρεμένος με την οικονομολόγο Αικατερίνη Μουζά, πατέρας της Άννας (καθηγήτρια αγγλικής) και της Λυδίας (τελειόφοιτος ιατρικής)


Παράταξη: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή


Επώνυμο: Ξυλούρης

Όνομα: Νικόλαος

Ειδικότητα: Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Παράταξη: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νικόλαος Ξυλούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Από μικρή ηλικία ήθελε να προσφέρει στους άλλους και γι’ αυτό σπούδασε Ιατρική. Ασκεί την ειδικότητα του με εξειδίκευση στην ρομποτική χειρουργική – ορθοπεδική σε ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στη γενέτειρα του την Κρήτη, ενώ συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις. Παράλληλα, παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως από το 2014 έως σήμερα. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας και δραστηριοποιείται από το 2011 στον αθλητικό χώρο, διατηρώντας συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Από 2016 έως το 2018 συμμετείχε στο ιατρικό προσωπικό της «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ» και το 2019–2022 ήταν υπεύθυνος ιατρός αγώνων της “Super League”. Το 2022–2023 υπήρξε επικεφαλής ιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΠΑΕ ΑΡΗΣ». Από το 1989 είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ζει με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας τριών παιδιών.


Επώνυμο: Σαμαρά Οικονόμου

Όνομα: Μυρτώ

Παράταξη: ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή

Ειδικότητα: Ψυχίατρος

Σύντομο βιογραφικό:

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησα το διδακτορικό μου με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM), με αντικείμενο την Ψυχοφαρμακολογία στη θεραπεία της Σχιζοφρένειας. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο ΑΧΕΠΑ Π.Γ.Ν.Θ. Συγχρόνως ξεκίνησα εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Εργάστηκα εθελοντικά ως ιατρός στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης τα έτη 2015-16. Παντρεύτηκα με τον Καρδιολόγο Φώτιο Οικονόμου και γέννησα τον γιο μου το 2017. Από το 2018 έως το 2020 εργάστηκα ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή του Μονάχου. Διατηρώ Ιδιωτικό Ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2019. Για 2 έτη (2019-2020) ήμουν η υπεύθυνη ψυχίατρος για υποστήριξης αιτούντων άσυλο και προσφύγων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Γέννησα την κόρη μου το 2020. To 2021 εκλέχθηκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και υπηρετώ μέχρι σήμερα.


Παράταξη: Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Επώνυμο: Κονδύλης

Όνομα: Ηλίας

Παράταξη: Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Ειδικότητα: Ψυχίατρος

Σύντομο βιογραφικό :

Ο Ηλίας Κονδύλης είναι ψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ.

Κατά παρελθόν έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας – Συστημάτων Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Barts στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας στην Ευρώπη (IAHPE) και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, Πολιτική Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΕΠΥ).

Είναι επίσης Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).Παράταξη: Ελληνική Λύση


Επώνυμο: Ελευθεράκης

Όνομα:  Αθανάσιος

Παράταξη: Ελληνική Λύση

Ειδικότητα: ΩΡΛ

Σύντομο βιογραφικό :

Γεννήθηκα το 1973 στην Βρέμη της Δ. Γερμανίας παιδί μεταναστών από την Θράκη.

Μεγάλωσα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Θράκη, στο χωριό Πόρπη Κομοτηνής, όπου τέλειωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο μεγαλώνοντας σε μια παραδοσιακή αγροτική οικογένεια της ελληνικής επαρχίας.

Σπούδασα Ιατρική στην Σερβία.

Υπηρέτησα στον 21 Λόχο Υγειονομικού στην Κομοτηνή

Ειδικεύτηκα στην Ωτορινολαρυγγολογία στα νοσοκομεία: Χαλκίδας, ΑΝΘ Θεαγένειο και ΓΝ Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία 15 χρόνια ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη.

Είμαι παντρεμένος και έχω έναν οκτάχρονο γιο.

Αγαπώ την φύση και ανησυχώ για το περιβάλλον και την οικολογία.

Μου αρέσει η παράδοση και οι παραδοσιακοί χοροί, είμαι λάτρης του θεάτρου και έχω πλούσια εθελοντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Αγαπώ την ιδιαίτερη Πατρίδα μου με την οποία διατηρώ άρρηκτους δεσμούς και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.Παράταξη: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο


Επώνυμο: Κούβελας

Όνομα: Δημήτριος

Παράταξη: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

Ειδικότητα: Γενικός Ιατρός / Κλινικός Φαρμακολόγος

Γενήθηκα στην Δράμα το 1961 και ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1963.

Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ και Διδάκτωρ της Ιατρικής.

Κατέχω την Ειδικότητα της Γενικής/Οικογενειακης Ιατρικής και την Εξειδίκευση της Κλινικής Φαρμακολογίας.

Οι μεταδιδακτορικές σπουδές μου έγιναν στην Νεύρο/Ψυχοφαρμακολογία στο Πανεπιστήμιο  του Innsbruck της  Αυστρίας.

Είμαι Καθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από το 2010 και Διευθυντής στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Ιατρικής «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία».

Έχω χρηματίσει εκπρόσωπος της Χώρας στην CHMP του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, μέλος σε πολλές Επιτροπές του ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ και Υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης κλπ.

Είμαι Πρόεδρος του κινήματος «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (pnoidimokratias.gr), που συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, ως σχήμα συνεργασίας με τον τίτλο «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο (symmetexw.gr).


Παράταξη: Ένωση Κεντρώων


Επώνυμο:Παπαγεωργίου

Όνομα: Αθανάσιος

Παράταξη: Ένωση Κεντρώων

Ειδικότητα:Χειρουργός Θώρακος

Σύντομο βιογραφικό:

Ονομάζομαι Θανάσης Α. Παπαγεωργίου, ιατρός, με καταγωγή από τα Τρίκαλα και είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων.

Διατέλεσα καθηγητής Χειρουργικής και Χειρουργικής Θώρακος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα είμαι πτυχιούχος με Μάστερ στην Τουρκολογία του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Έχω σπουδάσει επιπρόσθετα Ιρανολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και Επιστήμες Νοτιοανατολικής Ασίας (ΝΑ) στο Ινστιτούτο Ασίας Αφρικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Παρακολούθησα πληθώρα σεμιναρίων σε Διπλωματικές Σχολές της Ευρώπης. Μετά την διδακτορική διατριβή της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου εκπονώ την διδακτορική διατριβή μου της Τουρκολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα την ναυτική και εδαφική επέκταση του Οθωμανικού Κράτους στην ΝΑ Ασία και ειδικότερα στην Μαλαική Χερσόνησο και Σουμάτρα.

Ομιλώ απταίστως την γερμανική,τουρκική και αγγλική γλώσσα, πολύ καλά την γαλλική και περσική και καλά την ταυλανδική και οθωμανική.


Παράταξη Δημιουργία:


Επώνυμο: Ακτσαλής

Όνομα: Βαγγελης

Παράταξη: Δημιουργία

Ειδικότητα: Πλαστικος Χειρ/γος

Σύντομο βιογραφικό:

– απόφοιτος 2ου Λυκείου Θεσ/κης και Ιατρικής σχολής ΑΠΘ, κατόπιν επιτυχών Πανελληνίων εξετάσεων (σπουδές: 1994-2000)

– αγροτικός ιατρός στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου (2001)

– ειδικότητα στη Γεν. Χειρ/κη στο Γ.Ν.Ν. Παπανικολάου Θεσ/κης (2002- 2003)

– στρατιωτική θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως σμηνίας ιατρός (2004)

– ειδικότητα στην Πλαστική Χειρουργική στη Βρετανία (2005-2007) και το Γεν. Κρατικό Αθηνών (2007-2011)

– εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου στην Ιταλία και το Βέλγιο (2012)

– διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2012

– υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2023, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με 664 ψήφους

– πρόεδρος της Δημιουργίας από τον Ιανουάριο του ’23


 

Επώνυμο: ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ειδικότητα: ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ

Παράταξη: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ # Κοινότητα Πολιτών

Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με βαθμό 8,76 (Άριστα). Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (2000-2005) και στην Ογκολογία σε νοσοκομεία του Παρισιού (Institut Gustave Roussy, Institut Curie, Hopital European Georges Pompidou, 2005-2009) και από το 2010 εργάζομαι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η Δημιουργία # Κοινότητα Πολιτών είναι ένα κίνημα πολιτών με αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους που ακόμα και σήμερα, αναζητούν καλύτερη τύχη εκτός της όμορφης πατρίδας τους, ενώ το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναλώνεται σε χαμηλού επιπέδου ανταγωνισμό για την διαιώνιση των προνομίων και της προσωπικής τους ευημερίας.


Επώνυμο: Καϊλάρη

Όνομα: Σουζάνα

Ειδικότητα: Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Παράταξη: Δημιουργία

Σύντομο βιογραφικό

Φοίτησα στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ και απέκτησα την ειδικότητα της οφθαλμολογίας το 2005. Έκτοτε ασκώ το ελεύθερο επάγγελμα στο ιδιωτικό μου ιατρείο στην Άνω Τούμπα. Ήμουν στη συντονιστική επιτροπή των «Μένουμε Ευρώπη» στη Θεσσαλονίκη το 2015. Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της ΠΟ Θεσσαλονίκης του κόμματος “Δημιουργία, ξανά” από το 2014-18 και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Αρχής του ιδίου κόμματος από το 2018-22. Συμμετείχα ως υποψήφια στις εκλογές του ΙΣΘ με την ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γ. Μπουτάρη το 2014 και με την παράταξη «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου το 2019. Στις βουλευτικές εκλογές κατεβαίνω από το 2015 με τη «Δημιουργία, ξανά».

Είμαι ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας των Los Lampicos που καθαρίζει τις μουτζούρες της πόλης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν κατεβαίνω στην πολιτική για βιοποριστικούς λόγους.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει αυτονόητες αλλά και πρωτοποριακές λύσεις, για όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον Έλληνα Πολίτη και αφορούν τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη.

Περισσότερα στο https://www.facebook.com/susanna.kailariΠαράταξη: Δημοκρατες Ανδρεας Λοβερδος


Επώνυμο:Αηδονοπουλος

Όνομα: Χαραλαμπος

Παράταξη: Δημοκρατες Ανδρεας Λοβερδος

Ειδικότητα:Ουρολογος-Χειρουργος

Χαράλαμπος(Χάρης) Αηδονόπουλος,

γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη.

Γονείς μου οι Θεόδωρος Αηδονόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος,

και Ηώ Ιωαννίδου, Μικροβιολόγος.

Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

2012-2018 Πρόεδρος Ουρολογικής Εταιρείας Β.Ε.

2003-σήμερα Αντιπρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου

2009-2012 Πρόεδρος Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου

1991-2014 Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Συλλογικών Οργάνων,

Δημοτικών Επιχειρήσεων, ΚΑΠΗ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,

Νεολαίας, Αθλητισμού Θεσσαλονικης

2014-2019 Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Π.Κ. Μακεδονίας

Σεπτέμβριος 2019-Ιανουάριος 2022 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

2022-2023 Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού και

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης

2024-σήμερα Αντιπροεδρος Δημοτικού Συμβουλιου Θεσσαλονικης

Φεβρουάριος 2020-2023 Συντονιστής Διαχείρισης COVID

1998-2002 Εθνικός συντονιστής των Interreg Ilc, Life και Euromed

1999-2000 Κέντρα πρόληψης “Σείριος” και Αγιορειτική Εστία

2004-2022 δράσεις “Δευκαλίων”, “Πολιτισμός για όλους”,

“Αθλητισμός με ουσία χωρίς ουσίες” και “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΙΣΟΤΙΜΑ”

Αθλητής Χιονοδρομίας και Ιδρυτής Σχολής Σκι Θεσσαλονίκης

1992-Σήμερα Ιατρικές Υπηρεσίες στο σύνολο των Μοναχών του Αγ. Όρους.

Μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών.

Ομιλώ την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική.

 


Επώνυμο: Ανθόπουλος

Όνομα: Απόστολος

Παράταξη: Δημοκράτες Ανδρεας Λοβερδος

Ειδικότητα: Ειδικός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής

Σύντομο βιογραφικό :

Ο Απόστολος Ανθόπουλος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1988 στη πόλη της Δράμας και μεγάλωσε στη Ξάνθη. Μετακόμισε το 2018 στη πόλη της καρδιάς του, τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής / Οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα, πλέον ως Επικουρικός Επιμελητής ΄Β στο Τ.Ε.Π.. Είναι παντρεμένος με την εκλεκτή της καρδιάς του Αναστασία που είναι επίσης γιατρός. Έδωσε δυναμικό παρών στη πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης μάχης για την υγεία τον καιρό της πανδημίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και συνεχίζει παράγοντας ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό έργο σε νέους γιατρούς. Άρχισε να ενεργοποιείται έντονα στα social media, δημιουργώντας αρχικά βίντεο για τρέχοντα θέματα υγείας. Ως Τομεάρχης Υγείας στη παράταξη “ΣΥΝ-εργασία” αναγνώρισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, κάτι που από τότε επιδιώκει με συνέπεια, αγωνιζόμενος καθημερινά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν την Ελληνική κοινωνία.