Νέα-Ανακοινώσεις

Τροποποίηση οδηγιών λειτουργίας Μονάδων ΠΦΥ από τον ΙΣΘ λόγω πανδημίας Covid 19

Θεσσαλονίκη, 1 Ιουνίου 2021

Αγαπητές &  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι κοινώς παραδεχτό ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει ύφεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών καθώς η συνεχώς αυξανόμενη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς στη Θεσσαλονίκη καταφέραμε να ξεπεράσουμε και το δεύτερο κύμα της πανδημίας χωρίς την ανάγκη επίταξης υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών.

Αξίζουν συγχαρητήρια πρωτίστως στους ιατρούς του ΕΣΥ αλλά και στους ιδιώτες ιατρούς, καθώς όλοι μαζί πέτυχαμε την αντιμετώπιση και του δευτέρου κύματος της πανδημίας.

Η αυτονόητη εμβολιαστική κάλυψη του ιατρικού προσωπικού, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μέλη του ΙΣΘ, έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί. Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά την προσέλευση ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία, μπορούμε σε ειδικές περιπτώσεις, εκτός των εξαιρέσεων που ήδη συνεχίζουν να υφίστανται (ανήλικα, ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν συνοδό για μετακίνηση), να δεχόμαστε μαζί με τον/την ασθενή και την παρουσία ενός συνοδού για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωσή τους, εφόσον αυτό απαιτείται  (συζύγου ή τέκνου ή άλλου στενού συγγενή).

Τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας και αποφυγής του συγχρωτισμού συνεχίζουν να ισχύουν, όπως περιγράφονται στο link:

Τροποποίηση οδηγιών λειτουργίας Μονάδων ΠΦΥ από τον ΙΣΘ λόγω πανδημίας Covid 19

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Νίτσας Νικόλαος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Η  Γεν. Γραμματέας
Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία
Βιοπαθολόγος