Νέα-Ανακοινώσεις

SELF TEST ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 2021

SELF TEST ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

(αφορά και εκείνους που έχουν εμβολιαστεί έναντι του COVID-19)

Αγαπητοί & Αγαπητές Συνάδελφοι,

Από σήμερα κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός υποχρεούται να υποβάλλεται σε τακτικό περιοδικό έλεγχο με self test, ανά εβδομάδα.  Το ίδιο ισχύει και για όσους απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ιατροί και προσωπικό των ιατρείων και διαγνωστικών εργαστηρίων).

Μπορείτε να προμηθευτείτε, με την χρήση του ΑΜΚΑ σας από το φαρμακείο, δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.

Δήλωση αποτελέσματος

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς συστήνεται το αποτέλεσμα της εξέτασης τεστ να δηλώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγοντας: «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Για όσους απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ιατροί και προσωπικό των ιατρείων και διαγνωστικών εργαστηρίων), η δήλωση του αποτελέσματος είναι υποχρεωτική στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγοντας: «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Για περισσότερες πληροφορίες σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας: https://ypergasias.gov.gr/dievrynetai-i-diathesi-ton-self-tests-se-olous-tous-ergazomenous-tis-choras/

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Νίτσας Νικόλαος
Χειρούργος Οφθαλμίατρος