Νέα-Ανακοινώσεις

ΜΕΡΥΠ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ email (phishing)

Αξιότιμοι κύριοι/-ες

Σας γνωρίζουμε ότι το Ελεγκτήριο Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ/ΕΔΥΠ), έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συμβεβλημένους ιατρούς ή εν γένει παρόχους υπηρεσιών υγείας για απόπειρα εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου και μέσω κακόβουλου email εξαπάτησης

(phishing) με την παρότρυνση για πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμού μέσω e-banking για την (ψευδώς) επιστροφή/καταβολή χρηματικού ποσού.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται, τουλάχιστον, από τους αριθμούς κινητού

6908221264 & 6992447978 με (ψευδές προφανώς) όνομα καλούντος “Μάρκος Αντωνίου” όπου σε ερωτήσεις ενδέχεται να παρουσιάζεται ως δήθεν εξωτερικός συνεργάτης της ΜΕΡΥΠ.

Για δε τα στοιχεία κακόβουλου (phishing) email έχουν ως ακολούθως:

” ως ΜΕΡΥΠ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

Συναφώς σας ενημερώνουμε ότι το Ελεγκτήριο Δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ/ΕΔΥΠ), διαθέτει μόνο ένα έγκυρο email από τον server του ΓΕΣ ήτοι

Παρακαλούμε για την ενημέρωση τουλάχιστον των μελών σας που είναι συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ και την, κατά την κρίση σας ενημέρωσή μας ή/και καταγγελία των υπόψη κακόβουλων ενεργειών στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (https://cyberalert.gr/contact/).

Ευστάθιος Χρόνης

Γενικός Αρχικτηνίατρος

Διευθυντής Υγειονομικού

Μεραρχία Υποστήριξης

τηλ. 2310025112