Νέα-Ανακοινώσεις

Εθνικές εκλογές 2023 – υποψήφιοι βουλευτές μέλη του ΙΣΘ

Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2023

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

“Στα δύσκολα φαίνονται οι πολιτικοί…” όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Κι έτσι είναι. Από δύσκολα ξέρουμε περισσότερο από άλλους κλάδους εμείς οι γιατροί. Έχουμε εκπαιδευτεί πολλά χρόνια για τη διασφάλιση της ζωής όσο και για την ποιότητα της. Οι γιατροί ήταν, είναι και θα είναι πιο κοντά πάντα στον άνθρωπο και στον πόνο του, σωματικό ή ψυχικό. Αυτός είναι ο κανόνας. Και σ αυτόν τον κανόνα λίγοι θα διαφωνήσουν ή θα εξαιρεθούν όπως έχει δείξει και η κοινοβουλευτική ιστορία.

Σ’ αυτές τις εκλογές, ύστερα από μια πανδημία, δοκιμάστηκε ο κλάδος μας σε αληθινές… πολεμικές συνθήκες. Αντιμετωπίσαμε οργανωμένα και ψύχραιμα τις διαχρονικές ελλείψεις και παραλείψεις χωρίς να αγκομαχήσουμε με τίμημα τη ζωή και την υγεία πολλών από εμάς. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και αποδείξαμε ότι γίναμε γιατροί κυρίως για να προσφέρουμε  στον συνάνθρωπο. Αυτόν υπηρετούμε 24 ώρες της ημέρας. Τις πιο δύσκολες εξετάσεις και αξιολογήσεις τις έχουμε περάσει μέσα στην κοινωνία, συνεπώς η  εκπροσώπηση της είναι ένα φυσικό επακόλουθο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές μέλη του ΙΣΘ είμαι βέβαιος ότι μπορούν  να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών όπως ακριβώς κάνουν και με τους ασθενείς τους. Η εκπροσώπηση του κλάδου μας στο κοινοβούλιο πρέπει να αυξηθεί. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας και των Ελλήνων πολιτών.  Οι όποιες ιδεολογικές διαφορές δεν είναι υπεράνω του όρκου που δώσαμε, όρκο  διαρκούς προσφοράς μας στον συνάνθρωπο .

Σας καλώ όλες και όλους να ενημερωθείτε από τα βιογραφικά των συναδέλφων μας μελών του ΙΣΘ και να δώσετε την ψήφο σας σε εκείνους που θεωρείτε ικανοτέρους να μας εκπροσωπήσουν στη νέα κοινοβουλευτική θητεία. Η ψήφος σε γιατρούς δεν θα πάει χαμένη…

https://portal.isth.gr/FormResults

Η σειρά παρουσίασης των υποψηφίων εμφανίζεται σύμφωνα με τη  κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση και αλφαβητικά.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Νίτσας Νικόλαος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος