Νέα-Ανακοινώσεις

Εκλογές ΙΣΘ 16-17/10/2022

Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2022

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους θα πραγματοποιηθούν στις 16-17/10/2022.

Στις εκλογές θα αναδειχθεί το  Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και οι εκπρόσωποι μας στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως γνωρίζετε, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πρωτοπορώντας και αξιοποιώντας το δικαίωμα που παρέχεται από τη νομοθεσία διεξήγαγε πριν από 4 χρόνια τις εκλογές και με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η αυξημένη συμμετοχή το 2018- κατά 35% σχετικά με τις εκλογές του 2014 -η οποία ανέτρεψε την τάση αποχής που είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το αποτέλεσμα της δυνατότητας των συναδέλφων να ψηφίσουν απ’ όπου βρισκόταν, και ώθησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει κατά πλειοψηφία ότι οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία με χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ και την καθοδήγηση του τμήματος IT του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως έγινε και το 2018. Το σύστημα αυτό έχει εγκριθεί από την Ελληνική πολιτεία για τη διενέργεια εκλογών σε συλλόγους και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί και στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αριστοτέλους 4 για όσους το επιθυμούν.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα μέλη του ΙΣΘ που θα είναι οικονομικά τακτοποιημένα για το 2022 έως 8 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή θα έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους ως και την 7/10/2022.

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την έξαρση της πανδημίας, καθώς και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν και να απαιτηθούν επ ωφελεία των ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Νοσοκομεία, απαιτούν το ΔΣ που θα προέλθει να είναι ισχυρό και αντιπροσωπευτικό. Για τον λόγο αυτό λοιπόν η συμμετοχή όλων μας στην εκλογική διαδικασία πρέπει να είναι «αυτονοήτως υποχρεωτική». Επίσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας, ασχέτως με την επιλογή της ψήφου μας, θα δώσει στο νέο ΔΣ τη δυνατότητα να συνεχίσει να διεκδικεί  από την πολιτεία καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον Έλληνα γιατρό αλλά και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Νίτσας Νικόλαος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η  Γεν. Γραμματέας

Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία

Βιοπαθολόγος