Νέα-Ανακοινώσεις

Διαδικτυακό συνέδριο “Διαχείριση ασθενών με Καρκίνο του Πνεύμονα στην Κλινική Πράξη” από την Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακό συνέδριο “Διαχείριση ασθενών με Καρκίνο του Πνεύμονα στην Κλινική Πράξη” από την Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ

στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2021.

Σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο ενημέρωσης νεότερων συνάδελφων  διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ υπό τη διεύθυνση της κυρίας Δέσποινας Παπακώστα Καθηγήτριας Πνευμονολογίας – Ανοσολογίας Πνεύμονα στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». Η πρώτη επιστημονική εκδήλωση αυτής της σειράς θα είναι διαδικτυακή και  πραγματοποιείται στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα την διαχείριση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα στην κλινική πράξη. Θα αναπτυχθούν οι διαγνωστικοί, χειρουργικοί και θεραπευτικοί χειρισμοί της νόσου και απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς στην πνευμονολογία, στην ογκολογία και σε άλλες συναφείς ειδικότητες. Στο συνέδριο συμμετέχουν ειδικοί στο  αντικείμενο, αλλά και νεότεροι συνάδελφοι με  εισηγήσεις που αφορούν την ανάπτυξη κλινικών εφαρμογών στην ογκολογία  του πνεύμονα. Ο εξελισσόμενος τομέας της ανοσοογκολογίας καθώς και η αυξανόμενη  εφαρμογή νεότερων βιολογικών παραγόντων σε ανάλογα επιλεγμένους  ασθενείς έχει αλλάξει την πορεία και έχει βελτιώσει σημαντικά την  επιβίωση  των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.
Αναζητώντας διαύλους προσωπικής επικοινωνίας με όλους τους συναδέλφους για γόνιμη συζήτηση  προβληματισμών της ειδικότητας, ελπίζουμε οι εκδηλώσεις αυτές να εξελιχθούν σε  εκδηλώσεις και με φυσική παρουσία.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης του συνεδρίου είναι:
https://www.youtube.com/watch?v=ZU_KffRNuhk
Ο σύνδεσμος για δωρεάν εγγραφή είναι:
https://hcds.gr/diacheirisi-asthenon-me-karkino-toy-pneymona-stin-kliniki-praxi-pneymonologiki-kliniki-apth/?cn-reloaded=1