Νέα-Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου – Μήνας ενημέρωσης για την ημέρα φροντιστή ατόμων με άνοια ή νόσο Alzheimer

Εξοχή 14.3.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ Ή ΝΟΣΟ ALZHEIMER (16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023) ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Ενημέρωση κατά τη διάρκεια όλου του Μαρτίου προσφέρει το Κέντρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer που έχει καθιερωθεί στις 16 Μαρτίου, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές. Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με Διαταραχές Μνήμης θα υποδέχεται κατόπιν ραντεβού συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Το Κέντρο λειτουργεί στα εξής επίπεδα: 1)Θεραπευτικά: Προς τους ασθενείς με δομημένο πρόγραμμα σε ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον, 2) προληπτικά: Ψυχομετρικά με αρχική αξιολόγηση ασθενή (screening), συμβουλευτικά και ενημερωτικά για τον ενδιαφερόμενο και το οικογενειακό περιβάλλον, 3) υποστηρικτικά: Προς τους φροντιστές.

Επικοινωνία για ραντεβού: Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης (ΨΝΘ), Καραολή και Δημητρίου 1, 2313 310750, email: . Επιστημονικά υπεύθυνη, κ. Αρετή Αγγέλου, ψυχολόγος.

 Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί από το 2002 και είναι στελεχωμένο από έμπειρους ειδικούς ψυχικής υγείας. Παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).