Νέα-Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου ΙΣΘ – 15/1/2024

Νίκος Νίτσας πρόεδρος ΙΣΘ 

«Τα παιδιά μπορούν να ορίσουν και να καθορίσουν ένα καλύτερο μέλλον αν τους δώσουμε εμείς το καλό παράδειγμα»

«Η ετήσια εκδήλωση για τους μαθητές των μελών του ΙΣΘ έχει πάντα διπλή στόχευση. Ψυχαγωγία και ενσυναίσθηση…»

«Τα παιδιά καταχειροκρότησαν ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝΥ που είναι και δικό μας όνειρο…»

Δελτίο τύπου

Η ετήσια γιορτή, για τα παιδιά των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, είχε και φέτος διπλό χαρακτήρα. Ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό για μια ανοιχτή κοινωνία, χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι μαθητές, κυρίως του δημοτικού, έμαθαν για «Το όνειρο του Τόνυ» στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από την παιδική σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Το έργο βασίζεται στα δύο ομώνυμα βιβλία του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη και της εκπαιδευτικού Έλενας Θωίδου και αφορά στη φιλία, τη διαφορετικότητα, το bullying (σχολικό εκφοβισμό) την ισότητα, την αποδοχή του εαυτού μας και τον αλληλοσεβασμό.

Οι μικροί θεατές καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της παράστασης και τον Τόνυ που ύστερα από ένα ατύχημα βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το όνειρο του είναι να καταφέρει να περπατήσει ξανά αρχίζοντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από το οποίο έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους τους. Θα συνειδητοποιήσει πώς η πραγματική ευτυχία κρύβεται στις επιλογές μας και το ατύχημα του ήταν μάλλον… ευτύχημα καθώς αντάλλαξε τη «δύναμη του περπατώ» με την «υπερδύναμη» να βοηθά άλλους να περπατούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα και παραολυμπιονίκη τον οποίο ο σύλλογος βράβευσε για τη γενικότερη προσφορά του στην κοινωνία και στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για μικρούς και μεγάλους. Ο κ. Τσαπατάκης και οι συντελεστές της παράστασης έλαβαν τα συγχαρητήρια και του Γενικού Γραμματέα του ΙΣΘ Νικόλαου Μπάτζιου, του αν. Γενικού Γραμματέα του ΙΣΘ Χρήστου Μπάκα και της Ειδικού Γραμματέα Ιατρών του ΕΣΥ στον ΙΣΘ, Ελπίδας Χοχλιούρου