Νέα-Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου 18/5/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Νίτσας πρόεδρος ΙΣΘ: Αρκετά με τους αμετανόητους «μεταρρυθμιστές» χωρίς όφελος των ασφαλισμένων και σε βάρος της δημόσιας υγείας. 

Την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του προέδρου του Νίκου Νίτσα (βλ φωτο) προκάλεσαν οι δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του πρώην υπουργού κ. Κατρούγκαλου ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφάρμοσε στο πλαίσιο της ασφαλιστικής “μεταρρύθμισης” του. Ο κ. Νίτσας θυμίζει ότι «ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε συνδέσει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθερων επαγγελματιών με το εισόδημά τους (!) πράγμα που οδήγησε σε συνολική φορολόγηση των εισοδημάτων σε ποσοστό μέχρι… 80%, γεγονός που παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συγκεκριμένη εκπομπή. Ανέφερε δε ως παράδειγμα γιατρό με ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ ο οποίος ωφελείται μετά την αλλαγή -από την παρούσα κυβέρνηση- της ασφαλιστικής ρύθμισης που εκείνος είχε εισάγει.»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι ύστερα από αυτή τη δημόσια εμφάνιση του πρώην υπουργού και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα «Κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχουν γιατροί στη χώρα μας με εισόδημα 200.000 ευρώ ετησίως ή προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία για ό,τι σκοπεύουν να εφαρμόσουν αμετανόητα και εμμονικά; Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών-φόρων από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

Ο κ. Νίτσας ξεκαθαρίζει ότι «οι γιατροί της Θεσσαλονίκης ζητούμε ΣΗΜΕΡΑ απαντήσεις δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε όποια μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε έμμεση φορολογία χωρίς κάποιο όφελος για τον ασφαλισμένο! Η δε νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές πρέπει να αποκαταστήσει τους μισθούς των γιατρών του δημόσιου τομέα σε αξιοπρεπή επίπεδα, για τους δε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να φροντίσει σε περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και επιβαρύνσεων ώστε να μην αναρωτιόμαστε ύστερα από τέσσερα χρόνια γιατί οι Έλληνες γιατροί που ήδη βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό, από 20.000 αυξήθηκαν σε… 40.000». 

Παρακολουθήστε εδώ τις δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=vDSSug5Q5NE