Νέα-Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου 16/6/2023

Θεσσαλονίκη,16 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Nίκος Νίτσας πρόεδρος ΙΣΘ: Οι δηλώσεις απαξίωσης γιατρών -και μάλιστα ύστερα από μία πανδημία- είναι προσβλητικές για όλους τους συναδέλφους!

«Η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα διαχρονικά εξυπηρετείται τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με ισχυρισμούς της κας Λινού οι οποίοι συσχετίζουν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών με το ύψος της αμοιβής. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας δήλωσε ότι «Οι γιατροί όπου κι αν υπηρετούν παραμένουν πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Είναι προσβλητική προς όλους τους συναδέλφους της χώρας η οποιαδήποτε συσχέτιση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών με την αμοιβή που λαμβάνουν ασκώντας το λειτούργημα τους. Οι γιατροί είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν διαχρονικές παθογένειες του συστήματος υγείας. Η απαξίωση του έργου τους δεν τιμά όσους την επιδιώκουν”