Νέα-Ανακοινώσεις

Απολογισμός του προέδρου Νίκου Νίτσα για τη θητεία του ΔΣ του ΙΣΘ 2018-2022

 Απολογισμός του προέδρου Νίκου Νίτσα για τη θητεία του ΔΣ του ΙΣΘ 2018-2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018 ολοκληρώνει τη θητεία του. Αναμφίβολα η τετραετία που πέρασε, λόγω της πανδημίας, μας έφερε μπροστά σε προκλήσεις παρόμοιες των οποίων δεν είχαμε ζήσει. Μας κατέστησε πρωταγωνιστές με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας  να αναγνωρίσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλαμε αν και από την επίσημη πολιτεία εισπράξαμε μόνο χειροκροτήματα.

Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του κύρους των γιατρών και του λειτουργήματος μας, αλλά και την εμβάθυνση της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των μελών του.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και εμφανίστηκε στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού οι προκλήσεις ήταν πολλές. Δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν «άγνωστο εχθρό». Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και υποδομές ανάλογες των αναγκών που θα προέκυπταν. Χωρίς ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιδημία από ένα θανάσιμο ιό που εξελισσόταν  ταχύτατα σε πανδημία. Στις προκλήσεις αυτές πρωτοπορώντας και πάλι προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα  στους συναδέλφους. Οργανώσαμε επιστημονικές ημερίδες ενημέρωσης προσπαθώντας να γνωρίσουμε όλες τις άγνωστες πτυχές του προβλήματος που βρίσκονταν «ante portas». Η προμήθεια και διανομή μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς έγινε ταχύτατα μαζί με την ηλεκτρονική χορήγηση βεβαιώσεων για ελεύθερη κυκλοφορία. Επίσης εκατοντάδες ενημερωτικά e-mail εστάλησαν προκειμένου όλα τα μέλη του ΙΣΘ να είναι ενήμερα για τις εξελίξεις τις πανδημίας και τα κατά καιρούς νέα πρωτόκολλα που έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Καθόλη την περίοδο της θητείας μας διεκδικήσαμε τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματός μας, αναπροσαρμογή των αμοιβών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ, ΠΦΥ) ανάλογων των ευρωπαϊκών κρατών, κατάργηση μέτρων οικονομικής ασφυξίας (όπως το clawback στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς). Θέσαμε ως άμεση προτεραιότητα την αναγέννηση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις νέων γιατρών, αλλά και τη συνεργασία όπου αυτή απαιτείται με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Μαζί με τον ΠΙΣ ζητήσαμε και πετύχαμε τη νομοθέτηση του ακαταδίωκτου των γιατρών για το διάστημα της πανδημίας.

Συγχρόνως θέσαμε ως ύψιστο στόχο την περιφρούρηση του ιατρικού λειτουργήματος από την παρείσφρηση σε αυτόν μη γιατρών. Ύστερα από πολύπλοκους νομικούς χειρισμούς σταματήσαμε τη λειτουργία των «rapidάδικων» που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια επιβάλλοντας τους συνολικά πρόστιμα άνω των 250.000 €.

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΙΣΘ, ένα εργαλείο όπου ο κάθε γιατρός μπορεί να εμπιστεύεται για το μέλλον του, έχει πλέον ενηλικιωθεί, είναι λειτουργικά ανεξάρτητο  αποτελώντας το μοναδικό τρόπο αύξησης των συνταξιοδοτικών μας εισοδημάτων.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης  του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης του ΙΣΘ και την ανανεωμένη ιστοσελίδα αποτελούν πλέον πραγματικότητα. Ολοκληρώνεται δε άμεσα η πλατφόρμα myisth όπου ο κάθε γιατρός θα μπορεί να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο-ιστοσελίδα.

Οι ενημερωτικές –επιστημονικές δράσεις μας προς την κοινωνία εμπλούτισαν τη δράση μας «ΕμβολιάΖΩ» διαμέσου της έναρξης της παρουσίας μας κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας εκπροσωπώντας το ιατρικό σώμα με δράσεις κύρους και ενημέρωσης .

Προβήκαμε στην αγορά γραφείου στον ημιώροφο της Πλ. Αριστοτέλους 4 και έτσι προχωρούμε σε επέκταση των γραφείων εξυπηρέτησης των γιατρών που θα καλύπτει όλο το χώρο.

Αποφασίσαμε και αναθέσαμε τον ετήσιο έλεγχο των οικονομικών του συλλόγου -πέραν του προβλεπόμενου ελέγχου που διενεργεί η εξελεγκτική επιτροπή- σε εταιρεία ορκωτών λογιστών και έτσι η παρούσα θητεία μας διαθέτει τις ανάλογες πιστοποιήσεις ορθής διαχείρισης. Παρά τις πολλαπλές δράσεις μας ( έξοδα για πάσης φύσεως νομικές ενέργειες και διεκδικήσεις, δαπάνες για μέσα ατομικής προστασίας, οικονομική στήριξη της δημιουργίας του ΤΕΑ ΙΣΘ, αγορά γραφείων και ανακαινίσεις, δράσεις ενημέρωσης και παρουσίας στη ΔΕΘ, εκσυγχρονισμός λογισμικού και ηλεκτρονικών υπολογιστών  κ.α.) το  ταμειακό υπόλοιπο του ΙΣΘ σήμερα ξεπερνά το 1.820.000 €. Στόχος μας παραμένει η συνδρομή των μελών (που μειώθηκε ήδη) να επιστρέφεται σε όλους με δράσεις και στήριξη με έμφαση στους νέους συναδέλφους.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλο το διάστημα της θητείας μας ήμασταν παρόντες με θέσεις και προτάσεις απέναντι στην πολιτεία. Εκείνη είναι που νομοθετεί και αποφασίζει, δυστυχώς όχι πάντα προς το συμφέρον των γιατρών αλλά, εμείς με τον πιο  επίμονο και τεκμηριωμένο τρόπο που αρμόζει στον πολιτικό πολιτισμό του λειτουργήματός μας, θέσαμε τα προβλήματα του κλάδου στις συναντήσεις μας με τον Πρωθυπουργό και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επίσης με τις δράσεις ενημέρωσης προς τους συμπολίτες μας ο ΙΣΘ πλέον έχει καταστεί ένας υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, επιδιώκουμε να χρήζει της αποδοχής ενός ευρέως εκλογικού σώματος, με τη συμμετοχή όλων σε αυτές που θα διενεργηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο ψηφοφορίας την ευθύνη διενέργειας των οποίων αναθέσαμε στο τμήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Α.Π.Θ.

Οι εξελίξεις στο ΕΣΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το clawback, η βελτίωση των συνθηκών επιτέλεσης του λειτουργήματός μας, καθώς και η νομοθέτηση ευεργετικών ρυθμίσεων για τους νέους γιατρούς είναι και πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις μελλοντικές δράσεις μας. Ο ρόλος του νέου Δ.Σ. πρέπει να συνεχίσει να είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου μας αλλά και η σθεναρή διεκδίκηση της επίλυσης τους.

Τέλος Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία που είχαμε όλη την τετραετία.

Μπάτζιο Νικόλαο- Α’ Αντιπρόεδρο

Ρίζο Σταύρο-Β’ Αντιπρόεδρο

Χατζηδημητρίου Μαρία-Γενική Γραμματέα

Οικονόμου Δημήτριο-Ταμία

Βαΐτση Βιολέττα

Γεωργιάδη Χαράλαμπο

Γούλιο Βασίλειο

Δελιοτζάκη Δροσερή

Καραμήτσο Θεόδωρο

Καρανταγλή Νικόλαο

Μπάκα Χρήστο

Μητσιάκo Γεώργιο

Παρασκευόπουλο Σάββα

Σκέντο Γεώργιο

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των δράσεων μας  καθώς και σύνοψη όλων των θεμάτων που απασχόλησαν τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΙΣΘ την τρέχουσα θητεία 2018-2022.

Νικόλαος Νίτσας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δράσεις ΙΣΘ 2019-2022

2019:

 • Παράσταση «Μάγος του Οζ» στο θέατρο Ράδιο Σίτυ για τα παιδιά μελών του ΙΣΘ
 • Αίτημα προς την πολιτεία για θέσπιση ιδιώνυμου αδικήματος για επιθέσεις κατά γιατρών
 • Συμμετοχή σε πρόγραμμα «Διασυνοριακής συνεργασίας INTEREG-IPA CBC Programme Greece-the Former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020»
 • Δράση «ΕμβολιάΖΩ3»
 • Οικονομική υποστήριξη του 25ου επιστημονικού συνεδρίου φοιτητών Ελλάδος
 • Συμμετοχή στην απεργία για clawback
 • Έρευνα κοινής γνώμης του ΙΣΘ
 • Παρουσία του ΙΣΘ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την καμπάνια «Εκστρατεία Ζωής»
 • Ημερίδα του ΙΣΘ για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν την αναπηρία
 • Διοργάνωση Έκθεσης ζωγραφικής για την στήριξη του Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου.
 • Βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας
 • Οικονομική τακτοποίηση παλιών δεδουλευμένων από ΤΑΠ-ΟΤΕ και ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ κλπ)
 • Παρέμβαση στην Πολιτεία με στόχο την απαγόρευση διάθεσης ιατρικών φαρμάκων χωρίς συνταγή (επετεύχθη το 2020 για τις αντιβιώσεις).

2020:

 • Γιορτή για τα παιδιά μελών του ΙΣΘ στην παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» στο θέατρο Ράδιο Σίτυ με συμμετοχή παιδιών από σχολεία της ομογένειας και ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών της πόλης μας.
 • Οικονομική Ενίσχυση για το Νοσοκομείο της Βυρητού (Saint George Hospital University Medical Center) έπειτα από την καταστροφική έκρηξη στις 4/8/2020
 • Αίτημα στην Πολιτεία για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ)
 • Παρέμβαση στη διαβούλευση και αίτημα στην Πολιτεία για το Ν 3627/2007, άρθρο 14, Παράγραφος 1, για τις Ιατρικές Βεβαιώσεις και Γνωματεύσεις.
 • επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Νέος Κορωνοϊός SARS-CoV2, για την ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού και του κοινού, για τα πρώτα δεδομένα του ιού.
 • Αίτημα στην Πολιτεία για αναπροσαρμογή της λειτουργίας των ΚΕΠΑ Θεσσαλονίκης
 • Αίτημα στην Πολιτεία για συμπερίληψη των ιδιωτών ιατρών στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας.
 • Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για διαχείριση COVID-19 περιστατικών
 • Επιμέλεια και έκδοση συστάσεων στο ιατρικό προσωπικό για την διαχείριση πιθανών κρουσμάτων COVID-19.
 • Επιμέλεια και έκδοση ενημερωτικού υλικού (αφίσες, διαδικτυακά φυλλάδια) με οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον ιό για τα ιατρεία της πόλης
 • Διανομή περισσότερων από 20.000 μασκών και ασπίδων προσώπου στα ιατρεία, νοσοκομεία και ιατρικές σχολές της Θεσσαλονίκης
 • Έκδοση βίντεο οδηγιών για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης πριν και κατά την άφιξη των ασθενών στα ιατρεία.
 • Καμπάνια «ΕμβολιάΖΩ με μάσκα»
 • Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη σωστή χρήση της μάσκας.
 • Διοργάνωση γρήγορου βάδην με μάσκα των μελών του ΙΣΘ και μέτρηση με οξύμετρο στο τέλος της διαδρομής προς επιβεβαίωση της ασφάλειας χρήσης μάσκας για την υγεία του ατόμου
 • Διενέργεια ελέγχων για COVID-19 για τα μέλη το ΙΣΘ, έξω από γραφεία του Συλλόγου
 • Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «ΕμβολιάΖΩ και COVID-19».
 • Κατάθεση υπομνήματος στην Πολιτεία με τις θέσεις του ΙΣΘ για Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ, ΠΦΥ και την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.
 • Κατάθεση υπομνήματος στην πολιτεία με τα αιτήματα του ΙΣΘ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα ΠΦΥ και την κατάργηση του clawback

2021

 • Συντονισμός εμβολιασμού ιδιωτών ιατρών κατά του COVID-19
 • Επιστολή στην Πολιτεία για την αποτροπή της άδειας για εμβολιασμούς κατά του COVID-19 στα φαρμακεία.
 • Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος του καθαρισμού αέρα εσωτερικού χώρου στη μάχη καταπολέμησης του COVID19».
 • Εκ νέου καμπάνια για τη σωστή χρήση της μάσκας
 • Έκδοση οδηγιών χρήσης self-tests
 • Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση αποτελεσμάτων ετήσιας έρευνας ΙΣΘ
 • Έκδοση ενημερωτικού υλικού για τον εμβολιασμό
 • Συμμετοχή στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερο και έμφαση στην αναγκαιότητα εμβολιασμού
 • Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Προκλήσεις της Πανδημίας στο Σύστημα Υγείας».
 • Διοργάνωση συνεντεύξεων με διευθυντές ΜΕΘ και ιατρούς που νόσησαν από COVID-19
 • Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας «COVID Update»
 • Διοργάνωση Εκδήλωσης με θέμα «Ασφάλεια Εμβολιασμού Εγκύων και Παιδιών κατά του COVID-19».
 • Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας με αιτήματα για τηλεκπαίδευση, μαζικά τεστ σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων και περιορισμό κυκλοφορίας.
 • Διοργάνωση Ημερίδας: “Προστασία Προσωπικών Δεδομένων – Προσαρμογή του GDPR στην περίπτωση των ιδιωτικών ιατρείων και των υπόλοιπων ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ”.
 • Διάθεση της νομικής υπηρεσίας του ΙΣΘ σε ιατρούς για νομικές διεκδικήσεις παροχής υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας
 • Διαδικτυακή ημερίδα “3.5 χρόνια Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ι.Σ.Θ”
 • Έρευνα κοινής γνώμης του ΙΣΘ
 • Έκδοση αφίσας για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα ιατρεία και στα εργαστήρια.
 • Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τον καύσωνα
 • Συντονισμός ένταξης ιδιωτών ιατρών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
 • Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού κατά του COVID-19: «ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ) ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΣΥ;»
 • Κατάθεση υπομνήματος στον Πρωθυπουργό με τις θέσεις του ΙΣΘ για Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας Θεσσαλονίκης, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ, ΕΟΠΥΥ.
 • Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών
 • Εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών – Βρυξέλλες 12-13 Νοεμβρίου 2021
 • Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση “Εμβολιασμός των παιδιών κατά της Covid-19”

2022

 • Συμμετοχή στην καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
 • Διοργάνωση και φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη της συνόδου των Ιατρικών Συλλόγων της Ευρώπης (CEOM).
 • Ενημερωτική διαδικτυακή συζήτηση για τον θεσμό του προσωπικού ιατρού.
 • Συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ με καμπάνια ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία και ενημερωτικές κινήσεις για τη δωρεά οργάνων.
 • Παρέμβαση και περιορισμός λειτουργίας ραπιντάδικων, με επιβολή προστίμων άνω των 250.000 ευρώ.
 • Αίτημα στην Πολιτεία για την άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.
 • Συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής για αποστολή ιατρικών εφοδίων και φαρμάκων στην Ουκρανία.
 • Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας myISTH
 • Στήριξη των κινητοποιήσεων των κλινικοεργαστηριακών, εργαστηριακών ιατρών και των πολυϊατρείων.
 • Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για το ζήτημα του Προσωπικού Ιατρού
 • Ενημερωτική εκδήλωση για τον προσωπικό γιατρό με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα και του Υπουργού Υγείας
 • Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση ετήσιας έρευνας ΙΣΘ
 • Ενημερωτική καμπάνα «Η Παιδική Παχυσαρκία μπορεί να προληφθεί»
 • Ενημερωτικές δράσεις – ΔΩΡΕΑ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ
 • Ενημερωτικές δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης – Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
 • Έκδοση από τον ΙΣΘ βιβλίου, αφιερωμένου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
 • Δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γιατροί με επιμέλεια και έκδοση βίντεο

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

23 Νοεμβρίου 2018

Θέματα:

Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα και Ταμία

11 Δεκεμβρίου 2018

 

Θέματα:

1) Οφειλές ΟΠΑΔ-ΤΑΠΟΤΕ-ΕΦΚΑ

2) ΠΦΥ – Οικογενειακός ιατρός

3) Ορισμός ειδικού γραμματέα Ι.Σ.Θ.

4) Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση

5 Φεβρουαρίου 2019

 

Θέματα:

1) Οικογενειακός Ιατρός-Π.Φ.Υ. (απολύσεις-επικουρικοί ιατροί)

2) Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ και λοιπών ταμείων

3) Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ.

4) Ασφάλιση αστικής ευθύνης ιατρών

26 Μαρτίου 2019

Θέματα:

1) Νέος νόμος για ιδιωτικές κλινικές και άλλες διατάξεις

2) Δράση «Εμβολιάζω 3»

3) Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg – συνεργασία με ΤΕΙ

4) Ακρόαση γιατρών αιμοδοσίας Ιπποκρατείου σχετικά με πειθαρχικές διώξεις τους

9 Μαΐου 2019

Θέματα:

1) ΠΙΣ-Υπουργική Απόφαση παύσης εκλεγμένου ΔΣ-Ενημέρωση-Αποφάσεις

2) Νόμος 4600/2019-Συσχέτιση αναστολής άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά ιατρού

3) Κινητοποιήσεις κλινικοεργαστηριακών γιατρών σχετικά με απόφαση ΕΟΠΥΥ για μηδενικές συμμετοχές ειδικών κατηγοριών ασθενών σε κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις

4) Εμβολιάζω- Ενημέρωση

5) ΤΕΑ ΙΣΘ-Εκλογές

6) Φυλλάδιο Υποψήφιων ΙΣΘ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις

7) Ιατροί Εργασίας vs Ιατροί Ειδικού καταλόγου

20 Ιουνίου 2019

Θέματα:

 1. Κινητοποιήσεις Εργαστηριακών
 2. Εκλογές ΠΙΣ
 3. Ορισμός Πραγματογνωμόνων ΙΣΘ
 4. Προβλήματα Πλατφόρμας Συνταγογράφησης
 5. Προσεχείς δράσεις ΙΣΘ

30 Ιουλίου 2019

Θέματα:

1) Ενημέρωση για κινητοποιήσεις εργαστηριακών ιατρών

2) Εμβόλια-Φαρμακεία

3) Προβλήματα με επιστημονικούς υπευθύνους κλινικών

 

3 Σεπτεμβρίου 2019

 

Θέματα:

1) Αποτέλεσμα συνάντησης επιστημονικών φορέων με τον Πρωθυπουργό

2) Παρουσία Ι.Σ.Θ στην 84η Δ.Ε.Θ.

3 Οκτωβρίου 2019

 

Θέματα:

 1. Αποτελέσματα παρουσίας ΙΣΘ στην 84η ΔΕΘ –Προσεχείς δράσεις.
 2. Επιστολή καθηγητή ΑΠΘ κυρίου Ι. Φούζα σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του τμήματος μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. (επισυνάπτεται)
 3. Επιστολή καθηγήτριας ΑΠΘ κυρίας Παπαγιάννη σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία της Νεφρολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. (επισυνάπτεται)
 4. Κ.Υ Πύλης Αξιού-ενημέρωση
 5. Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

30 Οκτωβρίου 2019

 

Θέματα:

 1. Σύσκεψη Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων με ΠΙΣ- Συμπεράσματα-Αποφάσεις
 2. Διαγραφές γιατρών λόγω χρεών (ενημέρωση από κ. Βλάχου για τα προβλεπόμενα από τον Ν.4512/2018)
 3. Πρόβλημα δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη
 4. Εκδήλωση ΙΣΘ για ΑΜΕΑ (2-3 Δεκεμβρίου 2019)
 5. Απόφαση για αγορά ειδών ρουχισμού για τα παιδιά του Παπαφείου

17 Δεκεμβρίου 2019

Θέματα:

 1. Π.Φ.Υ.
 2. Clawback Κλινικοεργαστηριακών
 3. Ιατρική αμέλεια και αστική αποζημίωση (ΑΔΑ:ΩΟΑ1Η-Τ29-18-1-2019 – Εγκύκλιος Χουλιαράκη)
 4. Γιορτή παιδιών μελών ΙΣΘ

28 Ιανουαρίου 2020

Θέματα:

 1. Κοπή Βασιλόπιτας Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 2. Νέο Ασφαλιστικό

26 Φεβρουαρίου 2020

 

Θέματα:

Δράσεις του ΙΣΘ σχετικά με πιθανή επιδημία από κορωνοϊό στη χώρα μας

21 Μαΐου 2020

 

Θέματα:

 1. Επιδημία κορωνοϊού. Ενέργειες-δράσεις-αποφάσεις
 2. Clawback – κινητοποιήσεις
 3. Συνεργασία Ι.Σ.Θ. με Π.Κ.Μ. για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού

2 Ιουλίου 2020

Θέματα:

 1. Έρευνα ΙΣΘ για το γενικό κοινό και τους γιατρούς (επισυνάπτεται)
 2. Διευκρινήσεις Π.Ι.Σ για εφαρμογή των πρωτοκόλλων για τον COVID19 όσον αφορά τον τουρισμό
 3. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)
 4. Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
 5. Αίτημα Δημάρχου Π. Μελά κ. Δεμουρτζίδη σχετικά με εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης στην Δυτική Θεσσαλονίκη (ΤΙΤΑΝ ΑΕ)

10 Σεπτεμβρίου 2020

 

Θέματα:

1) Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) – πρόταση Δ.Σ του Π.Ι.Σ.

2) Clawback – κινητοποιήσεις

3) Ενίσχυση της πόλης της Βυρηττού

3 Νοεμβρίου 2020

Θέματα:

 1. Ενημέρωση δράσης Ι.Σ.Θ. σχετικά με την πανδημία covid19
 2. Clawback κλινικοεργαστηριακών
 3. Παλαιά οφειλόμενα ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ και στον ΕΦΚΑ
 4. Γνωριμία με τον νέο D.P.O. του Ι.Σ.Θ. κ. Κωστούλα – ενημέρωση και προγραμματισμός δράσεων

12 Δεκεμβρίου 2020

Θέματα:

Ενημέρωση για τον covid- Εμβολιασμοί

28 Ιανουαρίου 2021

Θέματα:

 1. COVID-19- Εμβολιασμοί
 2. Επιστολή επιστημονικής εταιρείας ΕΛΙΕΑΚΑΠ
 3. ΤΕΑ-ΙΣΘ ενημέρωση από την διευθύντρια κα. Ξένια Χρυσανθακοπούλου
 4. Καθαρισμός αέρα στις μονάδες ΠΦΥ (επιστολή κ. Κωνσταντίνου Σιούτα προς τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη)

2 Μαρτίου 2021

Θέματα:

 1. Πανδημία COVID-19- Εμβολιασμοί – ενημέρωση
 2. α) Εξώδικη διαμαρτυρία Μαρίας χήρας Γεωργίου Υψηλάντου κατά Ιωάννη Κουτελιδάκη

β) Εξώδικη διαμαρτυρία ιατρού Αικατερίνης Αποστολίδου, κατά Ιωάννη Κουτελιδάκη

 1. Επιστολή ειδικευόμενου ΩΡΛ Σκαλιά Αντώνιου σχετικά με εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα
 2. Προϋπολογισμός 2021 – εισήγηση ταμία κ. Δ. Οικονόμου

8 Απριλίου 2021

 

Θέματα:

 1. Covid-Ενημέρωση-Δράση Ι.Σ.Θ.
 2. Rapid test-Rapid Self tests.
 3. Επιστημονική υπευθυνότητα σε μονάδες Π.Φ.Υ.

27 Μαΐου 2021

 

Θέματα:

 1. COVID-19- Εμβολιασμοί
 2. Θέματα λειτουργίας και αδειοδότησης φορέων ΠΦΥ
 3. Επιστολή ΕΕΠΕΑΧ σχετικά με αντιποίηση τίτλων ιατρικής ειδικότητας
 4. Απολογισμός 2020

1 Ιουλίου 2021

 

Θέματα:

 1. COVID-19- Ενημέρωση
 2. Έρευνα του ΙΣΘ για την δημόσια υγεία
 3. Ενημέρωση για ενέργειες επιτροπής ελέγχου ιδιωτικών φορέων Π.Φ.Υ.

2 Σεπτεμβρίου 2021

 

Θέματα:

 1. Παρουσία ΙΣΘ στη ΔΕΘ
 2. Clawback 2021 – διατίμηση rapid test
 3. Επιστολή Πρόεδρου της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Γ. Χ.Μπομπότη σχετικά με ανάρτηση στο facebook του καθηγητή Καρδιολογίας κ. Κούβελα

19 Οκτωβρίου 2021

 

Θέματα:

 1. Clawback-ενημέρωση
 2. Ραπιντάδικα
 3. Αντιγριπικός Εμβολιασμός

9 Δεκεμβρίου 2021

 

Θέματα:

 1. Covid Ενημέρωση- Επιστράτευση Ιδιωτών Γιατρών
 2. Σύνοδος Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων- Ενημέρωση
 3. Κινητοποιήσεις εργαστηριακών-Clawback

12 Ιανουαρίου 2022

 

Θέματα:

Επιστράτευση  ιατρών

 

3 Φεβρουαρίου 2022

 

Θέματα:

 1. Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών
 2. Ραπιντάδικα
 3. Ανακαίνιση-Επέκταση γραφείων ΙΣΘ (ημιώροφος)-κάτοψη
 4. Portal ΙΣΘ

 

 

1 Μαρτίου 2022

 

Θέματα:Απόφαση σφράγισης καταστημάτων που διενεργούν παράνομα rapid test και λήψη δείγματος για PCR

5 Απριλίου 2022

 

Θέματα:

 1. Νομοσχέδιο ΠΦΥ
 2. Συνταγογράφηση ανασφάλιστων
 3. Ραπιντάδικα

16 Ιουνίου 2022

 

Θέματα:

 1. Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 2. Οικονομικός Απολογισμός 2021
 3. Εξελίξεις σχετικά με clawback
 4. Ραπιντάδικα-ενημέρωση
 5. Ανακαίνιση χώρων ημιορόφου

 

 

28 Ιουλίου 2022

 

Θέματα:

 

1.Παρουσία ΙΣΘ στη ΔΕΘ

2.Ενημέρωση για το ΤΕΑ ΙΣΘ από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μέγα στις 22:00

3.Έλλειψη Αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

4.Κινητοποιήσεις εργαστηριακών- ενημέρωση για τη δράση του συντονιστικού

5.Προσωπικός Ιατρός

4 Οκτωβρίου 2022

Θέματα:

1.Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

2.Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής