Νέα-Ανακοινώσεις

Απολογισμός του Προέδρου Δημήτρη Τσάμη για τη θητεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου 2018-2022

Απολογισμός του Προέδρου Δημήτρη Τσάμη για τη θητεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου 2018-2022

Ολοκληρώσαμε μια τετραετή θητεία. Με προκλήσεις, κρίσεις και εργώδεις διαδικασίες. Τα μέλη: Νίκος Αγγουριδάκης, Αναστασία Κιζιρίδου, Αντώνης Παπαγιάννης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαζήσης, Δανιήλ Παραμυθιώτης,  Στάθης καλύβας, Γιάννης Κουτελιδάκης, Ανδρέας Μπάκας, Δημήτρης Φαρμάκης και Κώστας Χατζηδάκης με την επικουρία του αντιπροέδρου Χάρη Αηδονόπουλου μόχθησαν για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της θέσης τους και να διασχίσουν τις ακανθώδεις διαδικασίες που επιβάλλει το απαράδεκτο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Χειριστήκαμε 38 υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν 70 συναδέλφους και βρεθήκαμε στη δυσχερή θέση να επιβάλλουμε ποινές από απλές συστάσεις έως αφαίρεση της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος (Κάποιες εκκρεμούν εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων).

Αποφασίσαμε και πράξαμε πάντα με ήσυχη τη συνείδηση και τη βεβαιότητα ότι υπηρετούμε τις θέσεις που μας ανέθεσαν δια της ψήφου τους οι συνάδελφοι .

Δεν είναι εύκολη η αποστολή. Την καθιστά δυσκολότερη το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ώστε η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου να καταστεί απλούστερη, ταχύτερη και ουσιαστικότερη. Να μη το παρεμποδίζουν «νομικίστικοι ελιγμοί», να μη το καθυστερούν και να μην μπορούν να το αποπροσανατολίσουν διαδικαστικά «πυροτεχνήματα». Αυτό είναι ο πρώτος στόχος για το άμεσο μέλλον.

Ευχή μας είναι να περιορισθούν οι παραπομπές προς το πειθαρχικό. Φοβάμαι όμως ότι δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που θεωρούν βάρος την πιστή τήρηση και τον σεβασμό  της δεοντολογίας. Είναι όμως πολλοί περισσότεροι όσοι τη σέβονται. Και είναι αυτονόητο όσο και επιτακτικό καθήκον προς αυτούς να είμαστε δίκαιοι και συνεπείς.

Δημήτρης Τσάμης

Βιοπαθολόγος

Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου ΙΣΘ.