Νέα-Ανακοινώσεις

Αναβάθμιση λειτουργίας ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου στην Α. Σβώλου 21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
 

 

 

Θεσσαλονίκη   05-09-2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η ΥΠΕ: Ένα σύγχρονο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ακτινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

   Ανωτάτου επιπέδου υπηρεσίες, σε όλους τους ασφαλισμένους και με μηδενικό κόστος είναι έτοιμο να προσφέρει πλέον, το αναβαθμισμένο ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης,  επί της Αλεξάνδρου Σβώλου 21. Μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), το εργαστήριο είναι όχι μόνο πλήρως ανακαινισμένο, αλλά και «εμπλουτισμένο» με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Μ.Ο.Π. με μέθοδο DEXA και ορθοπαντογράφο για πανοραμικές ακτινογραφίες), ενώ αντικαταστάθηκε με ένα ψηφιοποιημένο (CR) και το ακτινογραφικό μηχάνημα.

«Το ακτινολογικό εργαστήριο της Σβώλου, αποτελούσε ένα στοίχημα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ευελπιστούσε να δημιουργήσει ποιοτικά δημόσια εργαστήρια, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δήλωσε ο Διοικητής της 3ης              ΥΠΕ (Μακεδονίας), δρ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης. «Τα εργαστήρια της 3ης ΥΠΕ προσφέρουν υπηρεσίες άμεσες, γρήγορες, άψογης ποιότητας και… κυρίως εντελώς δωρεάν, μόνο με το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ- Υπεύθυνος Π.Φ.Υ, δρ. Κωνταντίνος Χρίστογλου.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ. Υ. Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Σκουλαρίδης, εξαίροντας τη θέρμη με την οποία η 3η ΥΠΕ επωμίστηκε την πλήρη αλλαγή και εξέλιξη του εργαστηρίου, τόσο καθ’ εικόνα όσο και κατ’ ουσία, προκειμένου να γίνει πιο φιλικό στη χρήση του από τους κατοίκους του κέντρου, ξεκαθάρισε ότι επιδιωκόμενος σκοπός δεν είναι άλλος από το να γίνει το Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης (που εδρεύει στην Αγγελάκη 37), μαζί με τα εργαστήρια και τα τοπικά ιατρεία του,  σημείο αναφοράς και μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

 «Η Μ.Ο.Π. είναι η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της οστεοπόρωσης, που συχνά αναφέρεται ως η «σιωπηλή ασθένεια επειδή δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα πριν από ένα κάταγμα», ξεκαθάρισε η Ελένη Λιάκου, ιατρός, ακτινοδιαγνώστης, ενώ ως προς την πανοραμική ακτινογραφία, δήλωσε ότι αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής κλινικής πράξης του οδοντιάτρου.

«Έχουμε επιτύχει πλέον,  την καλύτερη ποιότητα των εξετάσεων, τη σημαντικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας και την αποφυγή επαναληπτικών λήψεων», επισήμανε ο Αιμίλιος Νικολάου, βοηθός ακτινολόγου.

Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στο 2310-279168, Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00- 15:00.