Ανακοίνωση ΙΣΘ 6/3/2023

Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) εκφράζει βαθιά θλίψη και αμέριστη συμπαράσταση προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος της Ιατρικής Α.Π.Θ. αλλά και παιδιά συναδέλφων-μελών του ΙΣΘ. Η τραγωδία αυτή επιβάλλει να σταθούμε σιωπηλοί και με σεβασμό κοντά σε όσους θρηνούν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε δε όλοι οι τραυματίες να επιστρέψουν υγιείς σε συγγενείς και φίλους. Ο ΙΣΘ και τα μέλη του, με κάθε τρόπο, θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες επούλωσης των τραυμάτων, σωματικών και ψυχικών. Από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι που τους περιθάλπουν σε όλες τις δομές υγείας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή για γρήγορη ανάρρωση.

Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων έσπευσαν από τα μεσάνυχτα του δυστυχήματος στα νοσοκομεία χωρίς να περιμένουν ειδοποίηση από τις υπηρεσίες τους, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τον όρκο του Ιπποκράτη. Τώρα αποτελεί απαίτηση όλων η πολιτεία να πράξει το δικό της καθήκον και τη δική της υποχρέωση για άμεση και πλήρη διαλεύκανση των αιτιών ώστε η δικαιοσύνη να προχωρήσει στη παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.