Νέα-Ανακοινώσεις

9 Απριλίου στη ΔΕΘ – αιμοδοσία του Γ.Ν.«Γεώργιος Παπανικολάου»

Eξοχή 30.3.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 9 Απριλίου στη ΔΕΘ: Η υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» συμμετέχει

Εθελοντικές αιμοδοσίες και συλλογή τροφίμων για τον ουκρανικό λαό διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) σε όλη την Ελλάδα και σε αυτή τη συστράτευση συμμετέχει η Αιμοδοσία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 8.30π.μ. έως τις 2μ.μ. σε Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (κατόπιν ευγενικής παραχώρησης), είσοδος από τη Βόρεια Πύλη.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Με την οργανωτική ευθύνη της ΠΟΣΕΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες στις 8 και 9 Απριλίου στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «στόχος των αιμοδοσιών είναι να κινητοποιηθούν οι Εθελοντές Αιμοδότες και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι προσερχόμενοι να αιμοδοτήσουν θα έχουν την αφορμή και την ευκαιρία να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας σε τρόφιμα, τα οποία θα αποσταλούν στο λαό της Ουκρανίας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να κινητοποιήσει τους Εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν το έργο της ΠΟΣΕΑ και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που στηρίζουν το έργο του Ε.Ε.Σ. να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο πόλεμο, τη στήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας και γενικότερα σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη».

Η συγκεκριμένη δράση έχει για άλλη μια φορά την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για τον κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, επιτελώντας καθοριστικό ρόλο για την συγκέντρωση και επάρκεια αίματος με πρωτοβουλίες διαμόρφωσης στρατηγικής, επικοινωνίας και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών.

Στο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών περιλαμβάνεται επίσης η πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου:

«Ευχόμαστε και ευελπιστούμε ότι τη δράση αυτή θα την στηρίξουν όλα τα ΜΜΕ της χώρας μας και θα την προβάλουν ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Καλούμε τα ΜΜΕ να παρευρεθούν στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αίθουσα συνεντεύξεων του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 12:00.»